Divožienky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ewan McGregor na viacero spôsobov [undomielka]

restovaný, pečený, varený, vyprážaný, grilovaný, opekaný, surový..no hotová pochúťka.
     Vo svete filmového plátna platí jeden nepísaný zákon- neškatuľkovať sa. A tak sa môže stať, že momentálne akčný Matt Damon sa objaví v primitívnej komédií Eurotrip, Schwarzeneger bude tehotný, za Stallonem príde mamička. Fakt ultra vtipné. No, aspoň moja mama vie, kto je to Arni.
     Potom sú tu aj takí, ktorým sa to podarilo. Napríklad John Travolta. Herec, spevák, pilot... Pomáda na sklonku 70-tych rokov, Pozri kto to hovorí na prelomene 90-tych, nazameniteľné úlohy gangstrov Chiliho Palmera(Chyťte ho!, Be cool) a Vincenta Vegu(Pulp Fiction)... vcelku haluška.
     Ale pekne k veci. Existujú aj týpkovia, ktorí vedia, čo robia. A jedným z nich je Ewan McGregor. "No jasné! Ten američan z Hviezdnych vojen!" (reakcia priemerného filmového fanúšika). Tak týmto ľuďom vravím - Kde vy preboha žijete?!. Však Ewan je Škót!  =))
     Presne tak. Nepotrebuje Hollywood, aby bol slávny. Písal sa rok 1996, keď prerazil filmom Trainspotting, ktorého námetom bol román od Irvina Welsha. Úloha narkomana Marka Rentona bola fenomenálne predvedená. Osobne som mala problém pochopiť jeho správanie. A vlastne som ani nevedla, o čo mu ide. Však narkoman nemôže byť človek! Ale omyl! Mark Renton bol. No to jednoducho treba vidieť. Sám film je dosť originálny, je to masterpiece... Nečudo, že sa stal 2 najlepším britským filmom po 4 svadbách a 1 pohrebe.
     Z úlohy sfetovanca prešiel do úlohy zamilovaného bohémskeho básnika v muzikáli Moulin Rouge! To najkrajšie, čo môžeš kedy zažiť, je milovať a byť milovaný.  Presvedčivé očičká túžiace po láske. Ani len najmenšia spojitosť so svetom ľudí. Veď ten chlapec musí byť vymyslený! A predsa nie je, každý pohyb, každý výraz, dokonca každý tón je tak neuveriteľne skutočný. A v tom si poviete- prečo som s ním doteraz nevidel žiadny film? No pretože Ewan sa ťažko hľadá...
     Snom každého, kto vyrastal na starých starwarskách, bolo stať sa rytierom Jedi. A Ewanovi sa to podarilo! Stal sa Obi-wanom! Stal sa ochrancom mieru v galaxii. Vyučoval malého dobručkého Anakina, ktorý- ako sme dlhé roky čakali- povstane k zlu. Ewan dokázal, že vie používať svetelný meč! Čo viac už mohol spraviť aby sa ukázal v plnom svetle? No presvedčivo sa ukázať vo všetkých troch epizódach. Dostal sa pod kožu aj striktným sci-fi fanúšikom.
     A akoby toto nestačilo, rozhodol sa ukázať seba v dokumente Long Way Round. Jedným časom to dokonca chodilo na Exploreri. Bláznivý nápad vydať sa na motorkách okolo sveta. Od Anglicka cez Čechy, Slovensko, Mongolsko do Severnej Ameriky. Aj keď počuť o Slovensku ako o "mafia land"? Aspoň sa zasmejeme. Každodenný obraz pána McGregora. Teda vzhľadom k tým miliónom, čo si zarobil na kasových trhákoch.
     Na záver trocha z jeho vlastných úst:
"Starting with a party scene for 600 cast and end up singing on top of a giant elephant...does it get any better than this?"
"I smoke a lot. I drink far too much-I don't exercise. I torture small animals. [Ewan On his sex appeal]"
"Actually, I really want to play Princess Leia. Stick some big pastries on my head. Now, that would be interesting."
"I've been waiting nearly twenty years to have my own light saber. Nothing's cooler than being a Jedi Knight."
"Do you have your lightsabre with you?"
Ewan je jedinečný herecký skvost. Tak ho radšej nevarme, ale len sa pozrajme:
...
...
...


Recenzie | stály odkaz

Komentáre

  1. cool
    fajne holka... sranda musi byt... a aked teraz tak pozeram...ako obi je fakt cudny:)))
    publikované: 28.01.2008 14:49:12 | autor: trill (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Moulin Rouge
    No ja ho fakt žeriem....Je užasny dokonca išiel aj cez slovensko no super...
    publikované: 13.02.2008 07:13:41 | autor: Nuna (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014